عباسی کار آفرین

کارآفـرینان پـوچالی آفتـی برای انتقال درست تجربیات به کسب ‌کارهای نوپا هستند

151
چهارشنبه, 25 مهر 1403

این روزها به سراغ هر شبکه اجتماعی که می روید و‌پیج‌های مختلف را در این شبکه ها به خصوص اینستاگرام دنبال می‌کنید یک فرد کت شلواری را می‌بنید که چندین نفر را در اطراف خود جمع کرده است و به آنها آموزش کارآفرینی و ایجاد اشتغال با درآمدهای میلیونی می‌دهد ‌و همچنین در صفحه معرفی پیج خود کارآفرین ،کوچینگ و لیدرشیپ را درج کرده است. ضمنا اینکه در پیجش کلی کلیپ آموزشی تهیه و‌منتشر کرده است.

 بحث ما این هست که اصولا در جامعه امروزی ما، تعریف درستی از کارآفرینی وجود ندارد و عده ای بدون داشتن دانش و‌ مهارت لازم با پول پاشی به این طرف و آن طرف افرادی را برای آموزش‌های بی ارزششان گمراه می‌کنند.

بگذارید در این مجله ای که مبنایش کارآفرینی و توجه ویژه به این جامعه زحمت‌کش است با مخاطبان عزیز کمی صریح تر سخن بگوییم. 

از نگاه آکادمیک کارآفرینی (به انگلیسی Entrepreneurship) واژه‌ای نسبتاً قدیمی است که ریشه فرانسوی دارد و کلمه کارآفرین حدود سیصد سال قدمت دارد و نخستین کسانی که واژه‌ کارآفرین و مفهوم کارآفرینی را مورد توجه قرار دادند، اقتصاددان‌ها بودند.

کسانی مـانند ریچـارد کانتــیلون و آدام اسمیت لغت کارآفرین را در قرن‌های هفدهم و هجدهم میلادی به کار برده‌اند و تاریخچه کارآفرینی به یک قرن قبل بازمی‌گردد.

با وجودی که حدود سیصد سال است که برخی افراد کارآفرین نامیده می‌شوند، اما کارآفرینی به شکلی که ما می‌فهمیم (و در رشته‌هایی مثل مدیریت کارآفرینی مورد توجه قرار می‌گیرد) تنها حدود یک قرن است رواج یافته است ‌و‌به گویش امروزی کارآفرین به فردی گفته می شود که به طراحی، تأسیس و مدیریت یک کسب و کار جدید می پردازد. کارآفرینان افرادی هستند که با توجه به نیازهای بازار، فرصت های تجاری را شناسایی می کنند و به عنوان موتورهای اصلی اقتصادی و نوآوری عمل می کنند. آن ها ایده های خود را به واقعیت تبدیل می کنند و برای ایجاد یک شرکت جدید، ریسک‌های بالایی را به عهده می گیرند.

کارآفرینان عموماً با استفاده از منابع مالی، فرصت‌های بازار، توانایی ها و دانش خود، کسب و کارهای خود را تأسیس می کنند. آن ها ممکن است بر روی توسعه محصولات یا خدمات نوآورانه تمرکز کنند، بازاریابی و فروش را مدیریت کنند، تیم های کاری تشکیل دهند و استراتژی های رشد را اجرا کنند.

کارآفرینان معمولاً به دنبال ایجاد ارزش اقتصادی هستند و در عین حال تأثیر خود را بر جامعه، محیط زیست و دیگر افراد نیز در نظر می گیرند. آن ها ممکن است فرصت های شغلی ایجاد کنند، به رشد اقتصادی کمک کنند و مسئولیت های اجتماعی و محیط زیستی را برعهده بگیرند.

در کل، کارآفرینان به عنوان مهمترین عوامل توسعه و رشد اقتصادی در جوامع محسوب می شوند. آن ها با آغاز کسب و کارهای جدید، اشتغال و ایجاد ارزش افزوده را برای خود و جامعه فراهم می‌کنند.

 حال در این بین افرادی هستند که نام خود را کارآفرین گذاشته اند که کارشان آموزش‌های بی پایه و اساس و غیر اصولی است که متاسفانه هیچ مجموعه‌ای هم‌ این افراد را پالایش نمی‌کند.

 به طور مثال فردی بدون داشتن کمترین سابقه اجرایی پکیجی را طراحی کرده است و با فروش چند ده میلیونی این پکیج قرار است در عرض یک ماه درآمد خریدار گمراه این پکیج‌ را ماهیانه به پانصد میلیون برساند و از آنجایی که این درآمد جذاب است فرد خریدار گمراه شده و قطع به یقین هم پاسخی از آن دریافت نمی کند. 

این در حالی است که در کشور کارآفرینانی هستند که با گذشت سالها تجربه کاری و ایجاد چند ده فرصت شغلی از نگاه این پکیج فروشان کارآفرین محسوب نمی شوند. 

شاید هم باید اذعان داشت، نبود حضور این دست از افراد در فضای مجازی و آموزشی باعث شده است ناکاربلدان این عرصه را قبضه کنند و ذیل این اتفاقات هستند افرادی که برای پیشبرد اهداف نامیمونشان با دادن پول‌های میلیونی و حضور در همایش‌های پولکی و ‌الکی باعث شده‌اند کارآفرینان واقعی آن طوریکه باید ‌و ‌شاید دیده نشوند، لذا می طلبد مسئولین مربوطه با درایت بیشتر و ساماندهی قوی بابت جمع کثیر کارآفرینان واقعی برنامه مدونی را تهیه نمایند تا انتقال تجربیات این عزیزان به نسل جدید به درستی

انجام شود.

محمد حسین (سجاد) عباسی 

یک دیدگاه بنویسید

اشتراک گذاری با